Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Ackumulatortankar från Strömsnäspannan, CTC, Termoventiler & Borö m.fl.

Köp ackumulatortankar till bra priser online

Ackumulatortankar används för att lagra energi från olika värmekällor, som till exempel vedeldning, solenergi och pellets, eftersom effekten ofta överskrider hushållets behov. Vid vedeldning är det en stor fördel att du endast behöver elda en gång per dygn. För solenergi handlar det mest om att lagra värmen så att huset är varmt när det är som kallast utomhus. Vad gäller storlek så rekommenderar vi att man, i en normalvilla, bör ha en tank på mellan 1-2 kubikmeter. Ackumulatortankar kan även fungera som en varmvattenbuffert i exempelvis värmepumpssystem eller användas för andra energikällor.

Visa filter Dölj filter
Underkategorier
1  2  3  4 Nästa »

Vad är en ackumulatortank?

En ackumulatortank kan beskrivas som en stor, isolerad behållare och liknas med hur en termos fungerar. I ackumulatortanken lagras varmvatten vilket sedan används för att värma upp fastigheten och förse den med varmvatten. Tanken värms upp genom exempelvis vedeldning och den lagrar då värmen för användning en tid framöver. Många ackumulatortankar har även en inbyggd elpatron som kan värma upp vattnet om den ordinarie värmekällan av någon anledning inte kan användas, vilket blir en extra trygghet.

Ackumulatortank för vedeldning, pellets och solenergi

Fördelen med att använda en ackumulatortank är att den kan kopplas till de allra flesta värmekällor. Det spelar ingen roll om du använder vedeldning, pellets, solenergi, bergvärme eller någon annan uppvärmning. En ackumulatortank går att bygga och anpassa på många olika sätt, vilket gör den till ett passande tillbehör i de flesta hem, oavsett storlek. Genom att använda en ackumulatortank behöver det inte ständigt tillföras ny energi, utan tanken tar effektivt tillvara på och lagrar den värme som inte behövs för stunden.   

Välj rätt storlek på din ackumulatortank

Storleken på ackumulatortanken är avgörande för hur länge värmen kan lagras. Vilken typ av uppvärmning som finns och storleken på fastigheten är två avgörande faktorer till hur stor tank som behövs.. Bergvärme och mindre fritidhus använder normalt en mindre tank på upp till 500 liter,. Ackumulatortankar på 750 liter är det vanligaste valet till en villa av genomsnittlig storlek. Den tar inte upp för stor plats och kan lagra mycket värme. För hushåll och fastigheter med större behov finns det tankar på 1 000 och 1 5000 liter.