Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Slamavskiljare för BDT & gråvatten

BDT-avlopp för fritidshus och sommarstuga

Förkortningen BDT står för bad-, disk- och tvättvatten. Detta kan också kallas gråvatten och är ett samlingsnamn för allt avloppsvatten från ett hushåll, utöver vatten från toaletten. För att ta hand om och sortera sitt avloppsvatten är det ett bra alternativ att installera ett BDT-avlopp. Detta passar särskilt bra för exempelvis fritidshus och sommarstugor som inte har vattentoalett utan någon form av torrtoa. Med en slamavskiljare tar du tillvara på allt vatten och minimerar risken för föroreningar och smittspridning. Reningen behövs med hänsyn till både miljön och människors hälsa.

Uponor BDT Easy - Gråvattenfilter för fritidshus
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
FANN SA 2000ce KL+BDT Slamavskiljare (endast tank)
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Slamavskiljarpaket för BDT-Vatten med IN-DRÄN Biobädd 5, markbädd på burk - 3G
7-10 arbetsdagar
Köp!
Info
BAGA Slamavskiljarpaket BDT 1,2 m3 för 1 hushåll
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
36
Uponor slamavskiljare 1,0 m³ (lågbyggd) med infiltrationspaket 24 m² inkl. rör och rördelar.
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
FANN SA 900 BDT Slamavskiljare (enbart tank)
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Slamavskiljarpaket FANN för BDT-Vatten med IN-DRÄN 5 infiltration 5 - 2G
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Vinterpaket till Uponor BDT Easy
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Uponor BDT easy Filtertorv 50 liter säck
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Förhöjningspaket till BDT Easy Uponor
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info

Rening av gråvatten med gråvattenfilter

Användning av gråvattenfilter lämpar sig bäst till hushåll som endast använder sig av mindre mängder vatten per dygn. Att rena sitt gråvatten innebär ett antal fördelar. Först och främst är det en betydligt mindre anläggning i jämförelse med en traditionell avloppslösning, och den behöver inte heller tömmas med slambil, eftersom att filtret renar vattnet. En smart och praktisk lösning på platser där det inte finns utrymme för att ta sig fram med en slambil.

Bygg mulltoa och utedass – toalett utan avlopp

På platser där det inte är möjligt att bygga en vanlig WC-anläggning kan du istället använda dig av en mulltoa eller ett utedass. Båda är praktiska toaletter utan avlopp. Ett utedass kan vara en simpel lösning med latrinkärl som behöver tömmas med jämna mellanrum. Alternativet är att montera in en mulltoa, eller biologisk toalett som det också kallas. Innehållet i en mulltoa förmultnar och ska sedan komposteras. Fördelen med en mulltoa är att den inte avger lukt på samma sätt som ett utedass.

Praktiska toalettlösningar för fritidshus och sommarstuga

Fritidshus och sommarstugor kan vara i behov av speciella toalettlösningar eftersom det inte alltid är möjligt att gräva ner en avloppstank, exempelvis med tanke på utrymme och hur tomten ser ut. Istället finns en rad andra toalettlösningar. Du kan bygga ett separat toaletthus eller installera en mulltoa inne i fritidshuset. Avfallet, den så kallade mullen, hamnar i en behållare och den brukar behöva tömmas 1–2 gånger per säsong. En installation av en mulltoa är enkelt och något som många fritidshusägare väljer att göra själva. Du kan hitta mulltoaletter i vårt breda sortimentet av välkända varumärken.