Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Shuntgrupper från ESBE

Köp shuntgrupper från ESBE online

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av shuntgrupper som är tillverkade av ESBE. Produkterna passar alla typer av VVS-system och är av högsta kvalitet. Det allra viktigaste i ditt val av shuntgrupp är att den dimensioneras efter fastigheten. En underdimensionering leder till att shuntgruppen inte kommer orka att göra sitt jobb fullt ut. En överdimensionerad shuntgrupp kommer däremot att arbeta på ett sätt som inte blir energieffektivt. Utgå ifrån den typ av VVS-system shuntgruppen ska användas till, storleken på fastighet och mängden vatten som dagligen ska pumpas runt när du väljer produkt.

Vad gör en shuntgrupp?

Shuntgruppen är en funktionsenhet som är en central del i ett VVS-system. Dess funktion är att optimera tryck, temperaturer och de flöden som ska skickas ut i värmesystemet. Golvvärme, ventilation och andra system är exempel på när en shuntgrupp gör stor nytta och skapar ett mer energieffektivt system. Varje shuntsystem behöver ställas med rätt dimension in för att fungera optimalt med värmesystemet. Genom en shuntgrupp kommer vattenburen värme och kyla att skickas ut med rätt temperatur, tryck och flöden.

Shuntgrupper för golvvärme och ventilation

Att dimensionera shuntgruppen till ditt system är viktigt för att den ska klara av att fördela varmt och kallt vatten på rätt sätt på ett så effektivt sätt som möjligt. Shuntgruppen arbetar per automatik och reglerar det vatten som skickas runt i värmesystemet. Detta är väldigt användbart för exempelvis golvvärme, där shuntgruppen ser till att det blir ett behagligt inomhusklimat. ESBE tillverkar energieffektiva shuntgrupper som vi verkligen kan rekommendera för både små och stora värmesystem.

För hemmafixare och proffs

Hos oss hittar du ett brett utbud av shuntgrupper i olika modeller. Många av dem har automatisk anpassning och kan själv ställa in flödet utifrån systemet som de används i. Om du behöver hjälp i ditt val av shuntgrupp är du alltid välkommen att kontakta oss, vi ser alltid till att erbjuda en personlig service. Hos Din VVS-Butik hittar du marknadsanpassade priser och bland våra kunder finns både hemmafixande privatpersoner och yrkesverksamma proffs. Varmt välkommen till oss!