Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Minireningsverk

Minireningsverk från bland annat Baga, Fann och Uponor

Ett minireningsverk har samma funktion som de stora kommunala reningsverken, men det skillnaden att det är i ett mindre format. Ett minireningsverk renar avloppsvatten från toalett, bad, dusch och tvätt innan det släpps ut i naturen. Det finns tre steg av rening – mekanisk, biologisk och kemisk. Hos oss på dinvvsbutik.se hittar du minireningsverk från kända varumärken som Baga, Fann och Uponor. Utmärkande för minireningsverk är deras höga reningsgrad och låga driftskostnader. Om du har frågor om produkterna är du välkommen att kontakta oss, vi delar gärna med oss av vår långa erfarenhet.

Hitta minireningsverk ovan mark för fritidshus

Det finns olika typer av minireningsverk att välja mellan. När det av olika anledningar inte finns möjlighet att gräva ner minireningsverket kan du istället välja en variant som kan placera ovan mark på tomten, intill exempelvis ett fritidshus eller sommarstuga. De modeller som är utan separata styrskåp är att föredra, då tar de betydligt mindre plats och inte syns lika tydligt på tomten. Det är även möjligt att två fritidshus bredvid varandra kan gå ihop och dela på ett och samma minireningsverk, beroende på vilken kapacitet det har.

Visa filter Dölj filter
Underkategorier

Få lägre driftskostnader med minireningsverk

Ett minireningsverk har en lägre driftkostnad i jämförelse med andra alternativ till avloppslösningar. Först och främst krävs det inte någon markbädd, vilket i sig är en stor kostnad och dessutom har en relativt kort livslängd – efter drygt 10 år behöver man räkna med att markbädden ska göras om på nytt. Du kommer behöva att ha ett serviceavtal, eftersom minireningsverket kräver en del underhåll med kemikalier som behöver fyllas på samt el för att drivas. Totalt sett blir kostnaden för ett minireningsverk ändå avsevärt mycket lägre sett över dess livslängd.

Minireningsverkets funktion för enskilt avlopp

Vi hjälper gärna till med att rekommendera passande produkter beroende på vilket behovs som finns. För enskilda avlopp till toalett är minireningsverk ett bra val, det finns även modeller som kan hantera alla delar av BDT-vatten (bad, disk och tvätt). Ett minireningsverk till enskilda avlopp är relativt underhållsfritt. Det du främst behöver tänka på är att tanken behöver tömmas med jämna mellanrum. När du handlar från oss på dinvvsbutik.se har du alltid marknadsanpassade priser på vårt breda sortiment och hemleverans. Välkommen!