Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Trycktankar

Köp trycktank & hydropress online

Trycktank, eller hydropress som det också heter, är en tryckvattenbehållare som fungerar som ett förråd. I förrådet förvaras trycksatt vatten som en pump är kopplad till vilket ger vattentryck i ledningarna. Hydropresstank tillverkas främst i stående modeller, men i det breda sortimentet hittar du även liggande modeller. Vi säljer trycktankar från välkända tillverkare som Airfix, Flamenco och andra ledande varumärken. Produkterna håller hög kvalitet och vi säljer både till privatpersoner och företag, alltid till marknadsanpassade priser.

 

Hydropress på 60 & 100 liter – välj rätt storlek

Det finns flera olika storlekar att välja mellan vid köp av en hydropress. Den vanligaste storleken i ett hushåll är 60 liter, men det finns större på 100 liter och mindre på 24 liter. Storleken kan anpassas utifrån om det är exempelvis en sommarstuga eller ett stort flerfamiljshus. Att installera en hydropress är relativt snabbt gjort och de tar inte så mycket plats. När en hydropress är installerad hjälper den också till att avlasta vattenpumpen så att den inte ska behöva arbeta efter exakt varje spolning.

Rostfri trycktank för dricksvatten

En rostfri trycktank har lång hållbarhet och lämnar inte någon bismak på ditt dricksvatten. Genom att ha en trycktank installerad kommer vattnet direkt med bra fart ur kranen, du behöver aldrig stå och vänta på att trycket ska byggas upp. Trycktankar som är rostfria är dessutom tåliga och materialet är 100 procent återvinningsbart vilket gör det till ett bra val också ur miljösynpunkt. I utbudet hittar du även alla tillbehör och delar som kan behövas vid installation och underhåll av en hydropresstank.

Ha rätt tryck i din hydropress

Vi har några tips för dig som vill ha hjälp med att hitta rätt tryck i din hydropress. Drygt 1,8 bar (kg) är ett mått att utgå ifrån om du inte vill testa dig fram och räkna. Vill du hitta det bästa trycket och är redo att lägga ner lite mer jobb börjar du med att stänga av strömmen till vattenpumpen. Vrid upp en kran och låt den stå öppen tills att vattnet har slutat rinna. Kolla med en lufttrycksmätare vad trycket är när pumpen startar igen och ställ in 90 procent av det trycket på din hydropress, sedan kan du justera efter behov.