Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Vedpannor från Värmebaronen, Nibe, Baxi m.fl.

Köp vedpanna från Värmebaronen, Nibe & Baxi

En vedpanna är en lättskött, effektiv och billig energikälla. Den är som dessutom mycket miljövänlig  eftersom trä är en förnyelsebar källa och de moderna pannorna är konstruerade så att merparten av skadliga rökgaser förbränns redan inne i anläggningen. Hos Din VVS-butik erbjuder vi vedpannor från välkända tillverkare som Värmebaronen, Nibe och Baxi. Beroende på hur mycket som behöver värmas med hjälp av en vedpanna går det att hitta passande modeller i olika storlekar. En vedpanna kan användas i både äldre hus och moderna villor. Vi har lång erfarenhet inom områden och hjälper gärna till med att ge dig råd kring vilken vedpanna som passar bäst för dina behov.
Vedpanna RB Ventum 40 KW
Roslagsbrännaren
49995 kr
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Vedpanna RB Ventum 30KW
Roslagsbrännaren
44450 kr
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
BAXI Vedpanna, Bonus Light 30 kWh
4-6 veckor
Köp!
Info
Värmebaronen Vedolux 32 med fläkt
Värmebaronen AB
60800 kr
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
31
NIBE Vedpanna Vedex 3300 - Slutsåld och tillverkas ej längre, kontakta oss för andra alternativ
Slutsåld
Vedpanna Värmebaronen Vedolux 40 plus med sugande fläkt
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Pannkitt patron 600 gr
Vedbrasan
271 kr
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Benstativ inkl asklåda, Vedolux 32
Värmebaronen AB
6185 kr
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Trebema Shuntkoppel, inkl rör och koppliingar
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Övergång & konvändare 150-164 mm
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info

Hur fungerar en vedpanna?

I grunden har vedpannor en relativt enkel design och utformning. I luckan för ved läggs den både in och tänds, när veden brinner uppstår värme. Värmen stiger uppåt och värmer i sin tur upp det vatten som finns inuti vedpannan. Röken som bildas vid förbränningen leds ut genom skorstenen på huset. Det varma vattnet i sin tur pumpas sedan vidare ut i systemet på ditt hus, till element och att använda vid dusch och liknande.

Kombinera vedpanna med ackumulatortank

För att få ut maximal effekt från en vedpanna så kombineras den ofta med en ackumulatortank. Ackumulatortanken kan liknas med en stor behållare som lagrar värme. Den består av en större mängd vatten. När vattnet i ackumulatortanken är uppvärmt kan det skicka ut varmt vatten då och då i systemet. Fördelen blir att inte behöva elda lika ofta. Storleken på en passande ackumulatortank till vedpanna beror på faktorer som hur många ni är i hushållet och yta som ska värmas.

En korrekt installerad, modern vedpanna som är dockad med en ackumulatortank och inbyggd vattenvärmare har en verkningsgrad på 75-95 procent, att jämför med äldre vedpannor, som bland annat saknar isolerad förbränningskammare, och endast ger en verkningsgrad på cirka 20 procent.

Billig vedpanna med fläkt online

Många moderna vedpannor har idag inbyggd fläkt. Fördelen med en vedpanna med fläkt är att det underlättar vid tändning. I det breda sortimentet hos Din VVS-butik finns flera billiga vedpannor att köpa online. Flera av vedpannorna är främst avsedd till vedeldning, men fungerar även att använda till både pellets och olja – perfekt för dig som vill ha flera valmöjligheter. Samtliga moderna vedpannor har en hög verkningsgrad vilket bidrar till en god ekonomi när det kommer till uppvärmningen.