Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Blandningsventiler från ESBE och LK Armatur

Köp blandningsventiler till bra pris online

Med blandningsventilen regleras maxtemperaturen i tappvattensystemet genom att i rätt mängd blanda hett vatten från värmepanna, varmvattenberedare eller tank med det kalla ledningsvatten. Blandningsventilen går att få med eller utan skållningsskydd och antingen förinställd på +55 grader eller manuellt reglerbar med varierande temperaturområden mellan +20 och +80 grader. I vårt sortiment finns ett brett utbud av blandningsventiler i olika storlekar från bland annat ESBE och LK Armatur.

Vilken funktion har en blandningsventil?

För att ditt tappvatten, alltså det vatten som används som dricksvatten, vid matlagning och hygien, ska ha rätt temperatur i värmesystemet behöver varm- och kallvatten blandas i rätt mängd. Med en blandningsventil kombineras vatten i olika antal grader för att den önskade temperaturen ska uppnås. En blandningsventil kan användas vattenburna system som exempelvis med varmvattenberedare och golvvärme. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av produkter i olika storlekar och modeller med invändig eller utvändig gänga, koppel eller adaptrar.

Blandningsventiler för varmvattenberedare

Vid installation av en varmvattenberedare rekommenderar vi att du även installerar en blandningsventil. Dess funktion blir att blanda upp det varma vattnen från beredaren med det kalla ledningsvatten på ett effektivt sätt. Detta innebär att varmvattenberedaren förbrukar mindre energi på uppvärmning och drar mindre el. Så en blandningsventil blir en investering för din ekonomi och hushållets kostnader för uppvärmning. 

Reglera temperaturen på varmvatten och tappvatten

Det är viktigt att det vatten som skickas runt i värmesystem och tappvattensystem regleras för att hålla rätt temperatur. Blandningsventilen fungerar även som ett skållningsskydd, vilket innebär att vattnen som kommer ur kranen eller i duschen aldrig blir så pass hett att det kan orsaka skador på huden. Det är dessutom viktigt att vattnet inte är för varmt eftersom det då kan bildas bakterier som kan vara skadliga att få i sig. Vid köp av en blandningsventil är det viktigt att kontrollera storlek och typ av gänga för att vara säker på att den passar.