Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Dagvattenkassett/Stenkista

Köp dagvattenkassett & stenkista online

Regnvatten, vatten från dränering och avlopp leds bort för att samlas i en dagvattenkassett eller stenkista. Det finns flera volymer att välja mellan beroende på volymen vatten som samlas. Dagvatten kan innehålla föroreningar vilket är anledningen till att vatten ska samlas på ett säkert sätt. Idag är det vanligast att installera ersätta en gammal stenkista med en ny dagvattenkassett. Välkommen att kontakta oss vid frågor på 0533-106 50 eller mejl, vi har lång erfarenhet inom VVS.

Stenkista för dagvatten, avlopp & dränering

En stenkista kan användas till flera områden: dränering och dagvatten är det vanligaste.
Det är inte längre tillåtet att använda som avlopp vid nyinstallation. Stenkistan är en grop som är fylld med stenar dit vatten leds. Då uppstår en naturlig typ av filtrering som får vatten att långsamt rinna ner i marken. Vattnet som långsamt rinner ner i marken filtreras och renas innan det åter kommer ut i naturen igen vilket är det bästa för miljön. 

Billig dagvattenkassett från Wavin

Wavin har funnits på marknaden under lång tid och har en lång erfarenhet inom området. De tillverkar robusta konstruktioner av dagvattenkassett som har en låg vikt. Den låga vikten gör att hantering och installation av en dagvattenkassett är relativt enkel. Köp en dagvattenkassett till bra pris och placera på önskad plats i trädgården. Produkten är framtagen att klara ett högt tryck och filtrerar vatten på samma sätt som en stenkista, fast den är tillverkad i plastmaterial. 

Passar till fritidshus och sommarstuga

Anlägg en dagvattenkassett i permanentbostaden eller fritidshuset och ta hand om allt spillvatten. De olika storlekarna på dagvattenkassett gör att anläggningen både kan placeras på olika djup och storlekar på tomter. Idag får inte en ny stenkista anläggas till avlopp men det kan gå att få dispens på en redan befintlig installation. Efter installation behöver en dagvattenkassett med jämna mellanrum få en översyn så att den fungerar och säkerställa att den inte har slammat igen.