Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Slamavskiljare och trekammarbrunn

Så fungerar en slamavskiljare

Oavsett vilken typ av avloppslösning som du väljer är en slamavskiljare ett måste. I slamavskiljaren fastnar och sedimenterar spillvattnets grövre partiklar och sjunker till botten. Den funktionen förhindrar att nästa del, som är reningssteget slammar igen. Storleken på avskiljaren avgörs av hur många hushåll som ska vara anslutna till avloppet och vilken sorts avloppsvatten som ska hanteras, antingen endast BDT (bad, disk och tvätt) eller i kombination med KL, klosettvatten. Hos oss hittar du ett brett sortiment från välkända varumärken. Vi erbjuder såväl stående som liggande modeller samt nödvändiga installationstillbehör. Kompletta infiltrationspaket finner du under fliken Infiltration.

Vad är en trekammarbrunn?

Trekammarbrunn är den vanligaste typen av slamavskiljare som används vid enskilda avlopp. Den består av tre kammar, precis som namnet antyder. I den första kammaren ska majoriteten av slammet fastna och i den andra kammaren stoppas slam som kom vidare från den första kammaren, helst ska slammet fastna helt och hållet. I den tredje och sista kammaren ska det helst inte finnas något flytslam alls, utan vattnet ska nu vara renat från hushållets slam, både i form av större och mindre partiklar.

Visa filter Dölj filter
Underkategorier

Slamavskiljare i betong för BDT-avlopp – Baga, Fann och Uponor

En slamavskiljare i betong har lång livslängd och är relativt underhållsfri, så länge som den töms tillräckligt ofta på slam. BDT står för bad-, disk- och tvättvatten. Ett BDT-avlopp är alltså ett avlopp som kan användas för alla sorters vatten i hushållet, inte enbart från toaletten. Slamavskiljare med BDT för fritidshus eller villa är ett bra alternativ för den som ska anlägga en trekammarbrunn. Observera att du måste söka tillstånd hos kommunen för din avloppsanläggning, innan du kan installera en trekammarbrunn.

Bra pris på trekammarbrunn med infiltration

Hos oss på dinvvsbutik.se kan du handla till marknadsanpassade priser och alltid med hemleverans av produkterna. Storleken på din trekammarbrunnen avgörs utifrån antalet personer i hushållet och av faktorer som ifall den enbart är till avlopp, ska klara av BDT eller fungera till både och. Om du installerar du en för liten trekammarbrunn kommer den att behöva tömmas på slam betydligt oftare än normalt. Kom ihåg att en trekammarbrunnen ska placeras så att en slambil enkelt kan komma åt och tömma, oavsett årstid och tidpunkt på året.