Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Fosforfällor

Fosforfälla och fosforfilter för kalk

Vatten som har höga halter fosfor behöver renas inför att det kan användas att dricka eller laga mat i. Då är en fosforfälla ett prisvärt alternativ för ett kvalitativt dricksvatten. I själva fällan sitter ett fosforfilter som bidrar till att minska ämnet som finns i vattnet, som exempelvis kan orsaka olika beläggningar på hushållsapparater. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information om fosforfällor. Du når oss på Din VVS-Butik via mail eller telefon 0533-106 50.

Avloppsvatten innehåller höga halter av fosfor, ett ämne som bidrar till övergödning av våra sjöar och vattendrag. I en fosforfälla, eller fosforfilter som det också kallas, binds upp till 90 % av vattnets fosfor i ett kalkbaserat filtermaterial placerat i en brunn, vilket förhindrar överskott i naturen.

Systemet är robust, lättskött och driftsäkert, då underhållet främst består av byte av kalkfiltret vartannat eller vart tredje år. Används med fördel i kombination med exempelvis markbädd eller som efterbehandling till minireningsverk.

Fosforfällor för brunn och avlopp

I hushåll med egen brunn och avlopp kan en fosforfälla vara nödvändigt. Fosforfällan sänks ner direkt i brunnen och innehåller ett fosforfilter som behöver bytas ut med jämna mellanrum. Det är ett kalkbaserat filtermaterial som binder upp till 90 % av vattnets fosfor. Sortimentet hos Din VVS-Butik erbjuder flera storlekar på fosforfällor för att kunna anpassa till varje behov. Systemet är mycket robust och det är väldigt lättskött för varje fastighetsägare. En fosforfälla kräver minimalt med underhåll över tid!

Köp fosforfälla från Wavin och Uponor

Två välkända tillverkare är Wavin och Uponor. Företagen tillverkar produkter av högsta kvalitet som håller år efter år. Wavin fosforfälla är framtagen och utvecklad för långvarig användning. Dimensionera systemet utifrån hur många personer det finns i hushållet och om det är permanent- eller fritidsboende. Alltid fraktfritt vid köp över 1 500 kr på vår hemsida. Kalkfiltret behöver bytas ut med jämna mellanrum. Bytet brukar vanligen ske efter en tidsperiod på vartannat eller vart tredje år.

Vad är fosforfällning?

Fosforfällning är normalt en metod som används för att restaurera övergödda sjöar. Risken finns att fosfor läcker från havsbotten vilket regleras med hjälp av fosforfällning. Det är aluminiumsalt som tillförs i sjön vilket hjälper till att skapa en balans så att djur och natur fortsätter leva i harmoni med varandra. Fosfor kan därför också leta sig till ditt dricksvatten och orsaka problem. En fosforfälla med filter är utformat att fånga upp dessa partiklar så att de inte fortsätter att finnas i vattnet.