Personlig service
Snabba leveranser
Säker betalning
Fraktfritt över 1500:-

Ejektorpumpar

I mindre vattenförsörjningssystem, som till exempel jordbruksbevattning, lantbruk med egna borrhål och sommarstugor, är grundvatten en förutsättning för det dagliga arbetet. I en ejektorpump, även kallad strålpump, skapas ett undertryck genom att en vätske- eller gasstråle expanderar i en ejektorkammare. Ejektorpumpen behöver alltså i de flesta fall en annan pump eller tryckkälla för att fungera. Ejektorpumpens karakteristika liknar, inom vida gränser så länge det drivande mediet ej är ånga, de rotodynamiska pumparnas.

Speciellt för ejektorpumparna är att det drivande mediet blandar sig med det som skall pumpas och att pumparna kan byggas för en kapacitet många gånger större än storleken hos det drivande flödet. Ejektorpumpar kan även användas för att åstadkomma en kontrollerad blandning av två delflöden - dosering.

En annan egenskap är att pumpen saknar rörliga delar och kan byggas med stora genomlopp - en sådan pump kan således klara att pumpa exempelvis kraftigt förorenad vätska. Strålpumpen är även självrensande i och med att det drivande mediet strömmar baklänges ut i sugledningen om tryckledningen stängs. Detta sammantaget gör ejektorpumparna synnerligen driftsäkra och de används därför på svåråtkomliga platser, som länspumpar där föroreningar annars skulle äventyra funktionen osv.

Hos Din VVS butik finner du Grundfos sortiment av pålitliga och robusta för djupa borrhål.

Sorteringsordning:
Visningsformat:
DEBE HiQ Ejektorpump
Modell DB E80

Nyutvecklad med markandens bästa verkningsgrad.
Enkel ersättning av &#...
13770 kr
DEBE HiQ Ejektorpump
Modell DB E60

Nyutvecklad med markandens bästa verkningsgrad.
Enkel ersättning av &#...
12770 kr
DEBE HiQ Ejektorpump
Modell DB E100

Nyutvecklad med markandens bästa verkningsgrad.
Enkel ersättning av &...
15180 kr
 Triopart International AB 556569-3743   |   Telefon: 0533 - 106 50   |  Göstakrog 4 661 93 Säffle   |  Copyright 2016 Din VVS-Butik. All rights reserved.