Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Dräneringsrör

Köp dräneringsrör från Uponor online

Dräneringsrör används för att leda bort vatten från oönskade områden som runt en husgrund eller trädgården. Vatten som samlas på ett och samma ställe kan ställa till med stor skada. Din VVS-butik säljer dräneringsrör på rulle och alla tillbehör som kan behövas för en väl utförd dränering. Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via mejl eller på 0533-106 50 – vi bistår dig med personlig service och goda råd för att hitta rätt produkt.

Hur fungerar dräneringsrör?

Skillnaden mellan dräneringsrör och andra typer av rör är att dessa är perforerade, det vill säga inte täta. Istället finns det små hål längs med hela rören för att vatten som finns i omgivande jord och sand ska kunna tränga in. Det finns dräneringsrör både med eller utan kokosfilter som förhindrar att rören täpps igen. Vatten som tränger in i röret leds sedan vidare och bort från det område som behöver dräneras via den böjliga plastslangen. 

Bra och billiga dräneringsrör på rulle

Fördelen med dräneringsrör på rulle är att den går lätt att hantera och finns i flera längder. Materialet PEH håller hög kvalitet och är billigt, ett självklart val bland både privatpersoner och professionella aktörer. Det är viktigt att gräva ner dräneringsrör på rätt djup och med en viss lutning, rekommenderat att använda en mindre modell av grävmaskin till arbetet. Vi har alltid ett lager av dräneringsrör och tillbehör hemma i sortimentet redo för omgående leverans. 

Många olika dimensioner – 110, 200 & 300 m.fl

Beroende på vad som ska dräneras finns flertalet olika dimensioner att välja mellan. Några av de tillgängliga dimensioner när du ska lägga nya dräneringsrör är: 110, 200 och 300 mm. Standardstorleken är 110 mm vilket ofta är lämpligt att använda, men exempelvis typ av jord påverkar valet av dräneringsrör. Som riktlinje rekommenderas att huset dräneras om drygt vart 30 år, men det kan finnas behov av att göra det både oftare och mer sällan beroende på materialet där dräneringen placeras.