Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Värmeväxlare

Värmeväxlare från Alfa Laval

Här hittar du ett brett utbud av högkvalitativa värmeväxlare från väletablerade leverantören Alfa Laval. En värmeväxlare används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat utan att de blandas. Mediet kan vara till exempel luft eller vatten, men även andra typer av flytande vätskor. Värmeväxlare används främst för att bibehålla värme vid ventilation, eller för passiv kylning och återfinns inom en rad olika industrier.

Olika typer av värmeväxlare inkluderar motflödes, medflödes, korsflödes och växelflödes. Värmeväxlare från Alfa Laval spelar en nyckelroll när det kommer till fjärrvärme och metoden med värmeväxlare är både miljövänlig och tillförlitlig. Varmt välkommen att kontakta oss via mail eller telefon 0553-106 50 om du har frågor. Vi har lång erfarenhet inom branschen och hjälper gärna till.

Visa filter Dölj filter
Underkategorier

Hur fungerar en värmeväxlare?

Det går att beskriva en värmeväxlare på flera sätt, för att enkelt beskriva dess funktion beskriver vi med luft. Den varma luften som annars skulle försvinna ut kommer att fångas upp. Luften kommer att transporteras i ett rör med en tunn vägg. På den andra sidan den tunna väggen finns rör sig frisk och kyld luft. Värmen från luften värmer upp den friska luften som är på väg in i huset. Resultatet blir varm luft av god kvalitet.

Värmeväxlare för ventilation och värme i villa

Skapa en bra inomhusluft med hjälp av en värmeväxlare i villa. Ett miljövänligt och bra sätt att bibehålla värmen i samband med ventilation. Fjärrvärmeväxlare är vanligt och effektivt för att maximera och ta tillvara på all värme som annars bara skulle gå förlorad. Metoden fungerar också med vatten, exempelvis finns det värmeväxlare till pool. Det finns flera typer av värmeväxlare som bygger på: motflödes, medflödes, korsflödes och växelflödes. Olika sätt att verka på ett tillförlitligt och effektivt sätt.

Byt till fjärrvärmeväxlare från Alfa Laval & Metro Therm

Din VVS-Butik är återförsäljare av välkända tillverkare som står för bra kvalitet. Alfa Lacal och Metro Therm är företag med lång historia och har utvecklat fantastiska produkter. I sortimentet finns värmeväxlare till bra pris för bättre ventilation. En fjärrvärmväxlare kräver minimalt med underhåll och kommer bidra till att det alltid finns varmvatten att tillgå om den valda modeller har tappvatten reglering. Det är ett bra val för både miljö och ekonomi att ta tillvara på överskottsenergi.