Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Pelletsbrännare

Pellets tillverkas av restprodukter från skogs- och träförädlingsindustrin, och har efter behandling ett lågt fuktinnehåll men högt energiinnehåll. Dessutom tillför eldning av pellets ingen extra koldioxid till atmosfären, då den koldioxid som frigörs är densamma som trädet under sin uppväxt tog till sig via fotosyntesen, och därmed en naturlig del av dess naturliga kretslopp.

Pelletsbrännaren består av en transportskruv för pelletarna, ett förbränningsrum, en fläkt för lufttillförsel, en antändningsanordning (till exempel en elektrisk värmespiral) och reglerelektronik. Den vanligaste sortens pelletsbrännare är de så kallade överfallsmatade, och monteras ofta i pannor som tidigare eldats med olja. Här sker dosering och frammatning via matningsskruven som ansluts mellan pelletsförråd och pelletsbrännare. Din VVS butiks sortiment inkluderar ex. ULMA, Värmebaronen, Iwabo och Baxi.

Kompletta pelletspannor hittar du här.

Köp pelletsbrännare till bra pris online

En pelletsbrännare är en effektiv källa till uppvärmning. Det går att installera och använda en pelletsbrännare i alla typer av byggnader. I sortimentet finns många olika modeller till bra pris online. Pelletsbrännare kan användas som huvudsaklig värmekälla eller som en kompletterande värmekälla. Effektiv förbränning genom att använda restprodukter från skogsindustrin, ett bra val för att bidra till ett naturligt kretslopp. Önskar du få hjälp är du välkommen att kontakta din vvs via mail eller telefon 0533-106 50.

Pelletsbrännare från Värmebaronen, Iwabo & Baxi

Det finns många erfarna tillverkare av pelletsbrännare på marknaden. Värmebaronen, Iwabo och Baxi är några av de populära tillverkare som ständigt utvecklar och kommer med nya innovativa lösningar. Pelletsbrännare som Viking Bio fortsätter att år efter år leta sig in i det svenska folkhemmet. En driftsäker anläggning som är en riktig klassiker. Välj mellan flertalet bra pelletsbrännare som har olika mycket effekt att ge. Mer effekt betyder mer kapacitet att värma upp exempelvis större vattenvolym i en tank.

Reservdelar till Viking Bio & många andra modeller

Slitagedelar kommer med tiden att behövas bytas ut till nya delar. Många gånger finns det dessutom möjlighet att laga en pelletsbrännare som slutat fungera istället för att köpa en helt ny. Som ett led i detta tillhandahåller Din VVS reservdelar till många modeller av pelletsbrännare. Hittar du inte rätt del eller märke det får du gärna kontakta oss så försöker vi att hjälpa till. Ibland kan det räcka att byta ut en billig del och din brännare fortsätter att värma under många år framåt.

Brett sortiment av pelletsbrännare hos återförsäljare på nätet

Värm upp den lilla stugan eller en stor ackumulator tank i huset. En pelletsbrännare har ett brett och varierat område med liten miljöpåverkan. Har fastigheten tidigare eldat med ved eller olja finns det många pelletsbrännare som kan monteras direkt i den befintliga pannan. Anslut pelletsbrännaren till ett pelletsförråd och systemet kan komma att sköta sig själv med minimalt underhåll. I det varierade utbudet finns det både vanligaste överfallsmatade modeller, men även andra typer av pannor.