Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

PVC- och PP-rör

Köp PVC-rör online – stort utbud av dimensioner

PVC är en förkortning av polyvinylklorid. Rör och rördelar av PVC är vanligt förekommande inom markavlopp och de flesta urvalet av ventiler, rör, rördelar och övergångar tillverkas i detta material. Rör av PP (polypropen) är ett material med hög slaghållfasthet och tålighet mot höga temperaturer.

Det finns PVC- och PP-rör i många olika dimensioner och det kan användas både inom- och utomhus. I vårt sortimentet finns både hårda och mjukare, flexibla rör, beroende på vilket användningsområde som de ska användas till. Om du är osäker på vilken typ av rör du bör använda, kontakta oss på 0533-106 50 eller via mejl.

Visa filter Dölj filter
Underkategorier

Hållbara PVC-rör för avlopp & kopplingar

Som material är PVC-rör mycket hållbart – det tål både höga temperaturer och har en hög slaghållfasthet. PVC-rör som används till vatten- och avlopp har en imponerande livslängd på minst 50 och upp till 100 år, de finns i alla typer av utföranden: muffar, grenrör, övergångar och mycket mer. Det är prisvärt material som är lätt att använda och anpassa efter behov. PVC-rör används av både privatpersoner och yrkesverksamma i stor omfattning. Vid beställning från hos på Din VVS-Butik får du alltid snabba leveranser och bra priser.

PP-rör från tillverkare som Wavin & Uponor

PP-rör är tillverkade i polypropen och har en bättre tålighet mot höga temperaturer jämfört med PVC-rör, men de går inte att limma. Det är möjligt att svetsa PP-rör i olika dimensioner och de tål kyla väldigt bra, att marken fryser och rör sig orsakar inte sprickbildning i materialet. Resistensen mot kyla gör att PP-rör på 32 mm och uppåt även går att installera vintertid. Wavin och Uponor är två av de ledande företagen inom PP-rör, där Uponor exempelvis tillverkar golvvärmeslang.

PVC-rör i dimensioner från 25, 32, 40 & 50 mm till 100, 200 & 300 mm

Dimensionera PVC-rör efter användningsområde. En tumregel att det ska vara mindre dimension vid användning inomhus jämfört med utomhus. PVC-rör på 25 mm används på diskmaskiner och PVC-rör på 150 mm och uppåt används till avlopp. Rördelar i PVC har imponerande egenskaper och populär i de flesta konstruktioner. Fördelen med exempelvis raka rör är att de går och såga av till önskad längd. Konstruktioner både in- och utvändigt får liv med hållbara PVC-rör i alla storlekar.