Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Pumpbrunnar

Köp pumpbrunn för dränering & avlopp online

Om markens självfall inte är tillräckligt för att leda bort spillvatten från fastigheten, kan en pumpbrunn med tillhörande avloppspump vara lösningen. En pumpbrunn kan användas till dränering, avlopp, pool och mycket mer. Pumpbrunnen består av en grävd grop där ett rör av cement eller plast placeras på ett dränerande bärskikt av makadam. Till brunnen ansluts ett avledningsrör, genom vilket vattnet pumpas ut mot vidare rening när det når en viss nivå.

Hos Din VVS-butik finns ett brett sortiment med välkända tillverkare. Vi har olika storlekar och utföranden på pumpbrunn samt tillbehör för en komplett installation. Vi hjälper dig att hitta rätt produkt genom personlig service på 0533-106 50 eller via mejl.

 Pumpbrunn inkl. Pump sxm2
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Altech Pumpbrunn 600x2000 mm
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
Larmfäste
Altech
660 kr
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info

Pumpbrunn med nivålarm & nivåvakt

Det är rekommenderat att installera larm i sin pumpbrunn. Det finns både nivålarm och nivåvakt att välja på. Om det skulle uppstå något problem med pumpen så att vattennivån blir för hög eller låg kommer larmet att utlösas. Nivålarmet till pumpbrunnen är en extra säkerhet så att inte pumpen exempelvis står och går utan att det finns vatten, får då kan den snabbt gå sönder. Larmet i pumpbrunnen kan bestå av ljus, ljud om med service som att ett sms skickas när larmet går.

Led bort spillvatten från avlopp, pool & WC

Det är inte alltid möjligt att bygga avlopp med avrinning som har självfall. Självfall är nödvändigt för att spillvatten från exempelvis avlopp, pool och toalett ska kunna ledas bort. Om det inte finns möjlighet till självfall är pumpbrunn ett bra alternativ. I källaren kan en pumpbrunn användas för att leda vatten upp och ut från fastigheten. Du kan välja mellan en pumpbrunn i betong eller plast, båda alternativen är tillverkade i robust material med ett brett användningsområde. Vid installationen placeras pumpbrunnen på ett dränerande bärskikt av makadam.

Pumpbrunnar som passar sommarstuga & fritidshus

Välj rätt dimension och typ av pumpbrunn beroende på användningsområde. I sommarstugor och fritidshus används mindre kvantiteter vatten och behovet är då för en mindre modell av pumpbrunn. En annan faktor som påverkar valet är hur högt många meter vattnet behöver pumpas vertikalt, högre höjder kräver större pump. Pumpbrunnar till dränering och avlopp är till stor hjälp för många fastighetsägare. Enkel anslutning via avledningsrör där vattnet pumpas vidare och med mycket hög driftsäkerhet med hjälp av en nivåvakt.