Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Shuntventiler från ESBE & LK-Systems m.fl.

Köp shuntventil online

En shuntventil reglerar temperaturen i ditt radiatorsystem genom att fördela hetvattnet från pannan eller ackumulatortanken så att en del blandas med returvattnet. I kombination med en shuntstyrning anpassas värmen automatiskt efter inom- och utomhustemperatur. Hos Din VVS-Butik finns ett stort utbud av shuntventiler och tillbehör. Vi har shuntventiler som är 3-vägs och 4-vägs, ställdon och mycket annat. Ventilen kan användas för både vanliga värmesystem och golvvärme. Kontakta gärna oss om du behöver hjälp med vilken produkt som passar för dig.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Vad är en shuntventil?

En shuntventil ser till att vattnet håller rätt temperatur i systemet genom att hantera flödet av vatten. Shuntventilens funktion är att reglera temperaturen mellan ackumulatortank eller värmepanna till exempelvis radiatorer eller golvvärme. Ventilen låter en del av vattnet som cirkulerar i systemet gå tillbaka till ackumulatortanken och matar ut nytt, varmt vatten för att reglera och bibehålla en bra och konstant temperatur. Shuntventilen går på automatik och optimerar temperaturen i systemet hela tiden, dessutom hanterar den både olika tryck och flöden.

Shuntventil för värmesystem och golvvärme 

Både värmesystem och golvvärme behöver en shuntventil som hela tiden hjälper till att reglera värmen på ett effektivt sätt i dessa vattenburna system. Du väljer en lämplig shunt utifrån vilken kapacitet som systemet kommer att hantera. Beroende på hur mycket som behöver kopplas in finns det shuntventiler som är antingen 3-vägs och 4-vägs att välja mellan. I vårt breda sortimentet finns något för dig, oavsett om du ska installera en shuntventil till vedpannan hemma eller håller på att anlägga ett nytt golvvärmesystem.

Stort utbud shuntventiler från ESBE

ESBE är ett svenskt företag som grundades redan 1906 och de står för hög kvalitet och driftsäkra produkter. Deras komponenter för värme- och kylreglering, som till exempel shuntventiler och ställdon, säljs över hela världen. Hos oss på Din VVS-Butik kan du ta del av mycket från ESBE:s kvalitativa sortiment. När du väljer ESBE vet du att du får bra och hållbara produkter.