Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Vattenrening

Köp vattenfilter för egen brunn

Om du har egen brunn rekommenderas du att ungefär vart tredje år ta vattenprov för att bedöma din vattenkvalitet. Ibland finns det behov av ett nytt vattenfilter, som hjälper till att rena vattnet från exempelvis järn och kalk. Det kan vara för att minska dålig lukt och smak eller för att få ner järnhalten i vattnet. Hos oss hittar du ett brett sortiment av olika vattenfilter och filterpaket. Allt som behövs för att ditt vatten ska vara så bra som möjligt som både dricksvatten och annan användning i hushållet.

Är du osäker på vad du ska välja? Kontakta oss för rådgivning på 0533 - 106 50 eller via info@dinvvsbutik.se

Vattenfilter mot järn och kalk

Järn i vattnet är inte farligt om det inte når extremt höga nivåer. Problemet är vattnet kan få en doft och smak av järn som inte är särskilt trevlig. Det kan också uppstå bruna fläckar på både porslin och kläder. Kalk i vatten är inte heller farligt, men kan skapa mycket beläggningar på porslin, duschväggar, diskho och liknande. Dessutom behöver till exempel tvättmaskin och kaffekokare avkalkas med jämna mellanrum för att det inte ska sätta igen.  Ett vattenfilter mot kalk och järn förhindrar detta.

Järnfilter och kalkfilter till egen brunn 

Genom att montera ett vattenfilter som tar bort de tråkiga beläggningarna får du bättre kvalite på ditt vatten. Ett vattenfilter vid egen brunn är vanligt och väl värt pengarna. När det kommer till vilket vattenfilter som man ska välja finns det flera möjliga lösningar. Vad priset på vattenfilter landar på beror till stor del på hur mycket vatten som det behöver rena. Som exempel är ett avhärdningsfilter att rekommendera för att avhärda hårda och kalkrika vatten. Slipp igenkalkade ledningar med ett avhärdningsfilter. Vi har ett brett sortiment av vattenfilter från välkända varumärken.

Dricksvattenfilter och avhärdningsfilter för villa

Dricksvatten direkt från kranen är något som vi i Sverige tar för givet. Om vattnet smakar illa eller har andra föroreningar i sig finns det flera typer av dricksvatten- och avhärdningsfilter att montera in för att åtgärda problemet. Dricksvattenfilter finns i kol, nylon och bomull som alla har olika egenskaper. De avlägsnar dålig lukt och smak samt reducerar höga halter av salter. Om du har frågor kring något typ av vattenfilter och vill ha hjälp att hitta rätt filter för dig så får du gärna kontakta oss. Vi har många år i branschen och gedigen erfarenhet inom området, vi hjälper dig att hitta rätt.