Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Utjämningskärl & utjämningstankar från Nibe

Köp utjämningskärl från Nibe online

Ett utjämningskärl används främst för att att ge större volym på värmesystemet. Utjämningskärlet är en form av ackumulatortank som ansluts till olika former av värmepumpar. Kärlet kan även bidra till att minska knäppningar i elementet när pumpen kan jobba mer jämnt och effektivt. Nibe är en världsledande tillverkare som säljer driftsäkra produkter av hög kvalitet. Hos oss på Din VVS-Butik hittar du utjämningstankar från Nibe i flera olika storlekar. Välj volym utefter hur mycket vatten som ska pumpas.

NIBE Utjämningskärl, UKV 40, vit, 40L, Ø445x495
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info
NIBE Utjämningskärl UKV 100, vit, 100L, Ø450x1010mm
2-5 arbetsdagar
Köp!
Info

Få ut mer av värmepumpen med utjämningstank

Genom att installera och använda en utjämningstank bidrar du till att öka volymen till värmepumpen. Det innebär att mer vatten kan passera värmepumpen varje dag. Pumpen kommer då att kunna användas i ännu större omfattning och ge bättre resultat. En utjämningstank till värmepumpen kan installeras i efterhand när behovet uppstår, men installatörer kan även rekommendera att tanken installeras samtidigt som den nya pumpen. Välj storlek på utjämningstanken utifrån den uppskattade mängden vatten som dagligen ska pumpas runt.

Utjämningskärl som passar bergvärme

Bergvärme är ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ för uppvärmning av sin fastighet. Bergvärmen tar tillvara på den energi som finns lagrad i berggrunden. För att få den allra bästa effekten av bergvärmepumpen kan det krävas att värmesystemet kompletteras med ett utjämningskärl. Tanken minskar också risken för så kallade värmeknäppningar. Dessa uppstår vid temperaturförändringar, när bergvärmen inte riktigt hinner med att reglera värmen. Vid sådana tillfällen är utjämningskärlet till stor nytta, då den kan se till så att vatten i en lämplig temperatur fortsätter att cirkulera i värmesystemet.

UKV från Nibe – hög kvalite till bra pris

Nibes tillverkar en serie av utjämningskärl som är anpassade för olika typer av värmepumpar. Ackumulatortankarna som ingår i serien Nibe UKV finns i storlekar från 40 upp till 500 liter. Hur stor utjämningstank som ni behöver till ert hushåll beror på hur mycket vatten som används dagligen i värmesystemet. Ackumulatorerna ger en effektiv uppvärmning utan värmeknäppningar. När du handlar från Nibe får du högkvalitativa och driftsäkra produkter till en bra pris.