Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Solvärme

Ett villatak exponeras för solens strålar året runt och den totala mängd solenergi som faller på våra tak är 5 gånger så hög som den energi som går åt för att värma vårt hus. Hade vi bara haft förstånd och kunskap nog att ta hand om den solenergi som bjuds så hade uppvärmningsfrågan varit löst. Solfångare alstrar energi, både från det direkta solljuset men också från den diffusa strålningen som finns, konstant, exponerad mot våra tak.

Solvärmen måste sedan överföras till någon form av ackumulatortank som i sin tur distribuerar ut värmen till ditt hus och för att värma ditt vatten. Det finns flera solvärmepumpar på marknaden som, precis som det låter, kan drivas av solenergi. En solvärmepump kan också drivas som en mer traditionell värmepump men med det tillägget att du även har en inbyggd solfunktion.

Det kan alltså, redan idag, vara en fördel att montera in en värmepump som har denna inbyggda solfunktion, för att senare kunna komplettera bergvärme, jordvärme eller dylikt med just solenergi. Många startar med solenergi i liten skala för att exempelvis värma en swimmingpool eller ett ökat bruk av varmvatten, för att senare märka allt fler fördelar och lägga allt större del av sin uppvärmning från denna naturens egen källa.

Här hittar du bl.a. olika sorters solvärmepaket och solsystem från Borö och Trebema, kompletta med solfångarpaneler, driftcentral samt med eller utan ackumulatortank, och Stockbros miljövänliga Biosol-panna, vilken förutom solvärme även är anpassad för eldning av pellets.