Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Hydroforer

Köp hydrofor och hydroforpump online

Hydroforen fungerar som förråd för trycksatt vatten. De ansluts till en pump som startar då trycket i ledningarna faller. I hushåll med grävd eller borrad brunn kan en hydrofor motverka dålig smak och doft, eftersom vattnet i behållaren kommer i kontakt med luft och därmed syresätts. I vårt breda sortiment finns det produkter för både den lilla stugan och den stora fastigheten. Välj mellan modeller i glasfiber från Debe, varmförzinkat stål från Gävle Galvan Tryckkärl och i rostfritt från Metro.

Så fungerar en hydrofor

Hydrofor är en tank som rymmer både vatten och luft. Den placeras och ansluts till en hydroforpump och fungerar då som ett förråd med trycksatt vatten. I en hydrofor finns en tryckströmbrytare, ofta benämnt tryckvakt, som tillsammans med hydroforpumpen hjälper till reglera trycket i vattenledningarna. Du behöver ibland släppa in luft i systemet för att det ska fungera. Det är enkelt att göra genom att tappa ut vatten från botten och släppa in luft på toppen.

Hydrofortank från 60 liter upp till 100, 150, 300 & 750 liter

För ett enfamiljshus brukar en hydrotank på 150–300 liter behövas. Mindre hydrofortankar passar perfekt i exempelvis en sommarstuga som inte är lika hårt belastad. En installation av hydrofortank är möjligt att göra själv, men är du osäker rekommenderar vi att anlita en fackman för installation. En komplett hydroforanläggning upprätthåller ett bra vattentryck per automatik, du ställer in vid vilket tryck som pumpen ska gå igång. Det går naturligtvis att både öka och minska trycket för att du ska få den önskade fart som behövs för vattnet.

Hydroforpump för dricksvatten

Hydroforpump används inte enbart för ökat tryck i ledningar utan kan även vara till stor hjälp för hushåll med grävd eller borrad brunn. Den kan hjälpa till att motverka dålig smak och doft på vattnet. Detta eftersom vattnet i behållaren kommer i kontakt med luft och därmed syresätts. En hydroforpump kan användas av hushåll med både vid kommunalt vatten och egen brunn. Oavsett vilken lösning du behöver handlar du alltid till marknadsanpassade priser hos i vår webbshop.

Vi säljer också alla tillbehör som du kan behöva vid installation eller underhåll. Tveka inte att kontakta oss vid frågor – vi har lång kunskap inom området och hjälper gärna till. 

Här finner du även vårt sortiment av membranhydroforer, vilka likt namnet antyder har ett förtryckt membran mellan vattnet och luften. Debes membran består av två halvor; en nedre, fixerad i formgjuten plast, och en övre, rörlig i butylgummi – båda givetvis av livsmedelskvalitet. Dessa finns i volymer om 60 till 500 liter.

Så kallade hydropresser, vilket egentligen är ett gammalt varumärke som blivit benämning för just membranhydrofor, finner du under kategorin trycktankar.