Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Tryckstegringspumpar och centrifugalpumpar

Köp tryckstegringspump för villa online

Om den offentliga vattenförsörjningens vattentryck inte räcker till kan det vara en god idé att installera en tryckstegringsanläggning. Tryckstegringspumpar används främst vid historiskt framväxta bostadsområden och våningstillbyggnader där trycket ovanför och alldeles nedanför högreservoaren inte kan hållas uppe. Våra tryckstegringspumpar och centrifugalpumpar kan användas för exempelvis tvättanläggningar, kyl- och luftkonditionering, vattenförsörjning, reningsverk, brandbekämpning, pannmatning och inom industrin.

1  2  3  4 Nästa »

Vilken funktion har en centrifugalpump?

En centrifugalpump är en pump av så kallat rotodynamisk typ. Genom att utnyttja centrifugalkraften på en vätska eller gas byggs det upp en tryckdifferens mellan inlopp och utlopp som sedan sätter vätskan eller gasen i rörelse. På så sätt kan pumpen transportera exempelvis vatten. Vanligtvis används centrifugalpumpar inom industrin för att hantera dricksvatten, avloppsvatten, dagvatten eller process- och kylvatten. Pumparna har en mycket hög kapacitet och kan med fördel användas där det inte ställs lika stora krav på högt vattentryck.

Tryckstegringspumpar från Grundfos, Beulco och WILO

Några av marknadens mest välkända varumärken är Grundfos, Beulco och WILO, återförsäljare som har funnits under många år och står för produkter av allra högsta kvalitet. Tryckstegringspumparnas breda användningsområde gör dem till ett populärt och uppskattat val bland alltifrån villaägare, fastighetsbolag, lantbrukare och industrier. Tapp- och dricksvatten, bevattning eller avloppsvatten, denna typ av pump klarar av mycket och till en väldigt hög volym. Den tål också att köras kontinuerligt, vilket passar bra i exempelvis industrier.

Höj och öka vattentrycket med pump

Oavsett om behovet finns hos en villa eller ett lägenhetshus så kan tryckstegringspumpar vara en god hjälp till att höja vattentrycket. För att hitta rätt modell är det viktigt att utgå från vilken volym av vatten som ska transporteras och vilket vattentryck som man vill uppnå. Pumparna kan också användas i fritidshus och sommarstugor samt inom lantbruket, för till exempel bevattning eller hantering av dagvatten. Att installera en pump för att höja sitt vattentryck är väl investerade pengar. Hör av dig till oss på Din VVS-butik så hjälper vi dig med att ta fram rätt pump för dina behov.