Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Elpannor från Värmebaronen, Nibe & CTC m.fl.

Köp elpanna från Värmebaronen, Nibe, & CTC

Hos oss på Din VVS-butik erbjuder vi elpannor från flera välkända varumärken som Värmebaronen, Nibe och CTC, tillverkare som har en lång tradition av kvalitetsprodukter. Elpannor går att använda till bland annat uppvärmning med golvvärme eller via radiatorer. Att installera en elpanna är en bra och ekonomisk investering, pannorna har även en lång förväntad livslängd. I vårt breda sortimentet finns olika typer av elpannor att välja mellan. Vi har modeller som passar både till den lilla stugan och den stora fastigheten.

Hur fungerar en elpanna?

Elpannan värmer upp vatten i en eller flera så kallade värmepatroner. Vattnet skickas sedan runt i systemet, med hjälp av en cirkulationspump, via radiatorer eller golvvärme för att sedan åter skickas in i elpannan. Elpannor kan kombineras med en värmepump för att öka värmefaktorn. Detta är ett system som går per automatik och kan fungera antingen som den huvudsakliga uppvärmning eller som en extra resurs. Välj den modell och storlek på elpanna som bäst motsvarar dina behov.

Elpanna med eller utan varmvattenberedare

Det finns elpannor i olika utföranden. Ett val du behöver göra är om den ska vara med eller utan en varmvattenberedare. En varmvattenberedare värmer upp tappvatten och lämpar sig för hushåll med mindre behov av varmvatten. I ett stort hushåll där det går åt större mängder rekommenderar vi en extern varmvattenberedare för att vara säker på att vattnet räcker åt alla. Att köpa en elpanna med varmvattenberedare och sedan komplettera systemet med en extern är också en möjlighet om behovet ändras.

Kombinera elpanna med värmepump

Nya elpannor kan värma upp både radiatorer och golvvärme utan att du själv behöver göra en aktiv insats. En elpanna kan även kombineras med exempelvis en värmepump. Värmepumpen sköter då den huvudsakliga uppvärmningen, och elpannan kliver in om det blir väldigt kallt. Vid sådana fall kan en elpanna till stor del användas för att producera varmvatten. Vi på Din VVS-butik erbjuder både elpannor och värmepumpar samt alla tillbehör som du kan behöva. Kontakta oss för personlig service vid frågor kring hur ni ska göra med er uppvärmning.