Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Fettavskiljare

Köp fettavskiljare för restaurang, cafe och storkök

Att släppa ut fett från matlagning i avloppet kan leda till att det blir stopp och översvämning, något som fort kan bli väldigt dyrt. Restaurang, café och storkök använder därför fettavskiljare som fångar upp fett i en separat tank. I sortimentet finns både fettavskiljare för utomhus- och inomhusbruk. Produkterna kommer från välkända tillverkare och håller hög kvalitet. Din VVS-Butik har lång erfarenhet inom området och besvarar gärna dina frågor via mail eller telefon 0533-106 50.


Visa filter Dölj filter
Underkategorier

Restauranger, storkök o.dyl. är verksamheter som släpper ut stora mängder fett i avloppsvattnet, och för att undvika översvämningar och skador på ledningar behövs en fettavskiljare. I denna separeras fettet från vattnet tack vare att fett har lägre densitet och därmed flyter till ytan och kan omhändertas. Vi har fettavskiljare för både utomhusbruk med markförläggning och inomhusinstallation, samt larm och tillbehör till dessa.

Fettavskiljare från ACO och Wavin

Fett är tyngre än vatten vilket gör att en fettavskiljare kan separera dessa två. ACO och Wavin är två välkända tillverkare som tillverkar fettavskiljare av hög kvalitet. Både fett och olja fastnar i rörens väggar. Det kan inte enbart leda till att rören helt fastnar igen utan kan också orsaka korrosion som fräter på rören. Produkten finns flera olika storlekar både för hemma- och professionellt bruk. Modellerna för användning hemma monteras smidigt och enkelt direkt under diskbänken.

Installation utomhus i mark

Restaurang och storkök som exempel har krav på fettavskiljare med större kapacitet. Då används en fettavskiljare som efter installation har en tank placerad utomhus. I tanken kommer fett och olja samlas som en slambil tömmer med jämna mellanrum. I sortimentet finns hela paket i flera storlekar. Utgå ifrån volym och flödeshastighet för att hitta den modell som passar er verksamhet bäst. Alla verksamheter som hanterar livsmedel på något sätt är skyldig att ha fettavskiljare installerad i verksamheten.

Krav och regler för fettavskiljare

En verksamhet som är aktiv inom livsmedel får inte låta fett rinna ut i avloppet utan något som fångar upp. Fettavskiljare är ett krav som ytterst landar på fastighetsägaren, men den som driver verksamheten har också ett ansvar. Det regleras i lag (2006:412) om allmänna vattentjänster att utsläpp av sådant som kan orsaka skada inte får ske i ledningsnät, vilket fett och olja kan. Inför installation av fettavskiljare utomhus rekommenderas ni kontakta aktuell kommun då det kan finnas lokala krav och tillvägagångssätt.