Personlig service Säker betalning Snabba leveranser Fraktfritt över 1500:-   

Värmepannor från Nibe, CTC, Värmebaronen m.fl.

En värmepanna kan vara ett effektivt uppvärmningssystem i ett mindre hus och ett bra komplement till ett annat värmesystem i en större villa. Värmepannan är kopplad till ett vattenburet system och kan exempelvis drivas av pellets, olja, el, ved eller gas. Beroende på värmekällan finns olika typer av värmepannor och hos Din VVS butik finner du högkvalitativa värmepannor från välkända varumärken.

Att välja rätt värmepanna

Det finns inget enkelt svar på frågan om vilken värmepanna som är den mest optimala. Det beror dels på utrymmet som ska värmas upp, dels på din unika situation. För att förenkla valet går vi igenom fördelarna med olika slags värmekällor nedan.

 

Pellets - En värmepanna som värms upp av pellets är bra ur ett miljöperspektiv eftersom pellets tillverkas av restprodukter från skogsindustrin och inte medför några koldioxidutsläpp. För att elda med pellets behövs ett förråd för förvaring, en panna med förbränning och regelbunden leverans av pellets.

El - En eldriven värmepanna är ett billigt och smidigt alternativ eftersom pannan är förhållandevis liten. Den största nackdelen med en eldriven panna är att högre elpriser medför höga driftkostnader.

Ved - För dig som har tillgång till ved kan en veddriven värmepanna vara ett utmärkt alternativ. En fördel med att använda sig av ved är att veden har en förhållandevis liten klimatpåverkan jämfört med övriga värmekällor.

Gas - Om det finns tillgång till ett gasnät i området där du bor kan en gaspanna vara det bästa valet. Den främsta fördelen med gas är att pannan knappt tar någon plats och har ett förhållandevis litet koldioxidutsläpp jämfört med olja.

Kombinationspanna - Fördelen med att använda sig av en kombinationspanna är att du kan växla mellan olika bränslen och bli mindre låst till ett enda alternativ om priserna höjs eller om en viss typ av bränsle inte finns tillgänglig.

 

Din VVS butik erbjuder flera sorters värmepannor för att du ska kunna hitta det alternativ som passar dig bäst. Om du fortfarande har svårt att bestämma dig är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundtjänst!

Visa filter Dölj filter
Underkategorier
1  2  3  4  5  ..6 Nästa »

Vanliga frågor och svar om värmepannor